het doel van helende kunst

het doel van helende kunst

Het doel van helende kunst in je leven, is door het uitdrukken van jezelf, d.m.v kleur en vorm, toegang te krijgen tot wat je onbewust bezighoudt en dit tot uiting te kunnen brengen op papier, doek of in beeldende vorm.

Deze expressie van wat op dat moment belangrijk is in je leven, kan een ware ontlading zijn en inzicht geven op vragen die je tot die tijd zelf niet kon beantwoorden. Als je weet wie je bent, wat je bezighoudt en waarom je bepaalde keuzes maakt, kan dit duidelijkheid geven op je leven.

Door de trilling en energie van de kleuren en vormen die gebruikt worden, ontstaat er ruimte om in verbinding te komen met je intuïtie en het hierop durven vertrouwen. Aandacht voor wie je werkelijk bent en bewust te zijn van het zelf, geeft de mogelijkheid om vastgeroeste denkbeelden en patronen los te laten en op deze manier vanuit ontwikkeling en groei in beweging te komen. Al schilderend wordt zichtbaar wat in je leeft en dit is voeding voor je ziel.

Je verborgen emoties herkennen en erkennen en hier met eerbied en respect mee om kunnen gaan, is een prachtige manier om jezelf te kunnen helen. 
Door helende kunst is het mogelijk, om door te creëren vanuit je rechterhersenhelft de intuïtie te ontwikkelen.

 

 

error: Content is protected !!